Camere supraveghere video analogice versus ip megapixel

Camere supraveghere video analogice versus ip megapixel

 

Camere supraveghere video analogice

Cele mai raspandite camere supraveghere din acest moment sunt camerele de supraveghere video analogice care au evoluat la maximum posibil dat de tehnologia ccd.

Cele mai bune camere de supraveghere video sunt cele de 700 tvl cu procesor sony effio p cu o serie de caracteristici comune dintre care enumeram:

wide dynamic range wdr sau adaptive tone reproduction atr - calitate buna a imaginii chiar daca sunt zone foarte luminate si zone umbrite in acelasi camp vizual,

sens-up sau slow shutter sau star light - vedere foarte buna pe timp de noapte chiar si fara iluminator infrarosu,

infrared optimizer - iluminator infrarosu cu reglare automata a puterii in functie de distanta fata de obiect

3dnr - dynamic noise reduction - prin procesare digitala dispare zgomotul de pe imagine pe timp de noapte ( 2d = imaginea, al treilea d este dat de coordonata de timp)

Filtru infrarosu - reproducere foarte buna a culorilor

OSD - on screen display

obiectiv varifocal - posibilitate de reglare manuala a unghiului de vizualizare si implicit a zoom-ului camerei de supraveghere video.

Principalele avantaje ale camerelor de supraveghere video analogice fata de camere de supraveghere video megapixel hd-sdi si fata de camere supraveghere video ip megapixel sunt:

pret ieftin

posibilitate de cablare pe distante lungi prin costuri relativ mici date de video balun pasiv pana la distante de 600 metri si activ pana la distante de 2400 m

sensibilitate foarte buna pe timp de noapte.

La dezavantaje punctam rezolutia mai mica. Desi acum au aparut si videorecordere cu rezolutie 960H mai mare decat rezolutia D1, acestea raman totusi inferioare sistemelor de supraveghere video cu rezolutie megapixel.

Arhitectura cablare sisteme cu camere supraveghere video analogice sau hd sdi

Camere supraveghere video megapixel hd sdi

Aceste camere supraveghere video sunt similare camerelor de supraveghere video analogice cu singura diferenta ca au rezolutia full hd de 2 megapixeli sau 1080p. Ele se moteaza pe structuri de cablu coaxial, fiind destinate inlocuirii sistemelor de supraveghere video vechi la rezolutie d1, deja cablate, cu sisteme de supraveghere video la rezolutie megapixel.

Fata de camerele de supraveghere video analogice, camerele de supraveghere video hd sdi megapixel au un pret mai ridicat, justificat de diferenta de rezolutie.

Camerele de supraveghere video hd sdi pot fi cablate doar pe cablu coaxial si la distante de maximum 100 m fata de videorecorder digital dvr.

rezolutie camera supraveghere video analogica 704 x 576 pixeli (D1) sau 960 x 576 pixeli (960H) versus

rezolutie camera supraveghere video hd sdi 2 megapixeli adica 1080p adica 1920 x 1080 pixeli versus

rezolutie camera ip megapixel de maximum 5 megapixeli adica 2592 x 1944 pixeli

rezolutii camere supraveghere video in functie de diferite standarde consacrate cif, vga, d1, megapixel

Camere supraveghere video ip megapixel

Desi inca la inceput, aceste camere de supraveghere video ip megapixel vor deveni treptat cele mai utilizate camere de supraveghere video. 

Avantajele acestor sisteme de supraveghere video ip megapixel fata de celelalte camere de supraveghere video sunt evidente:

rezolutie video de pana la 5 megapixeli

posibilitate de inregistrare locala

alimentare prin cablul de retea prin poe (power over ethernet) - trebuiesc switch-uri speciale sau injectoare poe

aceste camere de supraveghere video ip megapixel folosesc structura de retele de calculatoare - astfel toate echipamentele pot fi cablate printr-o sigura cablare structurata centralizata.

Camerele de supraveghere video ip megapixel pot fi localizate oriunde in lume, inregistrarea se poate face centralizat - este nevoie de conexiune internet cu banda de transfer similara cu rezolutia camerei de supraveghere.

Camerele de supraveghere video ip megapixel pot fi integrate in structuri de retele wireless identice cu cele ale computerelor.

La dezavantaje enumeram:

Pret inca ridicat.

O sensibilitate mai scazuta pe timp de noapte fata de camerele de supraveghere video analogice.

Desi incep sa se impuna standarde de tip onvif sau onvif 2 - exista inca posibilitate de incompatibilitate intre network videorecorder produs de un producator si camere de supraveghere video ip megapixel produse de alt producator - asa ca va sfatuim sa alegeti camere de supraveghere video si videorecordere nvr produse de acelasi producator.

Sisteme cu camere supraveghere video ip megapixel - arhitectura de cablare 

 

333