Camere supraveghere video - Filtru infrarosu

Camere supraveghere video - Filtru infrarosu

 

Importanta filtrului infrarosu pentru redarea exacta a culorilor pentru sisteme cu camere supraveghere video exterior

Importanta functiei ICR in CCTV Pe timp de zi lumina infrarosie are un efect de interferenta asupra calitatii imaginii camerei de supraveghere video, ducand la distorsionarea culorilor si a contrastelor, precum si la aparitia efectului de neclaritate / incetosare pentru aceste sisteme de supraveghere video.

Pe timp de noapte lumina infrarosie este folosita pentru a obtine detalii in intuneric sau cu lumina ambientala scazuta, lucru esential pentru sisteme de supraveghere video cu camere de exterior.

Portiunea din lumina vizibila pentru ochiul uman se afla intr-o gama de lungimi de unde de la 380 - 780 nm, in timp ce lumina infrarosie se intinde de la limita superioara a luminii vizibile pana la razele de unda lunga. Lumina infrarosie nu este vizibila pentru ochiul uman, dar este captata de senzorul camerelor de supraveghere video putand fi vizibile imagini chiar si in intuneric deplin, fapt ce face sistemele de supraveghere video net superioare pazei umane.

spectru infrarosu la camere supraveghere video

La sistemele de supraveghere video, pentru a evita efectele secundare create de lumina infrarosie pe timp de zi, un filtru IR este instalat in fata senzorului. Folosind un asa zis switch de filtre, filtrul IR Cut este retractabil, ceea ce inseamna ca in modul de zi filtru IR Cut este mutat in partea din fata a senzorului in scopul de a bloca lumina infrarosie, iar in modul de noapte filtrul este retras astfel incat lumina IR poate trece direct spre senzor.

supraveghere video - culori reale la camere supraveghere video cu filtru infrarosu

Chiar si cele mai bune filtre nu pot realiza filtrare totala, in acest scop se folosesc lentile cu corectie IR pentru o calitate superioara a imaginii obtinute de camere de supraveghere video profesionale.

333