Camere supraveghere video | lentile asferice si cu corectie ir

Camere supraveghere video | lentile asferice si cu corectie ir

Camere supraveghere video - lentile asferice si cu corectie IR

 

Camere supraveghere video - lentile asferice

Aberatia de sfericitate este o imperfectiune optica. Aceasta apare datorita refractiei marite a razelor de lumina care intra intr-o lentila optica in apropierea marginii acesteia. Lentilele sferice au indici de refractie constanti si sunt utilizate in mod obisnuit in majoritatea obiectivelor de la camere supraveghere video si sisteme securitate cctv.

Profilul complex al lentilelor asferice poate elimina aceasta aberatie si reduce si alte aberatii optice (imagine distorsionata) comparativ cu o lentila sferica. Acestea permit sa patrunda mai multa lumina realizand o focalizare in acelasi punct pe planul imaginii. Aceste lentile sunt esentiale pentru sisteme de supraveghere video profesionale.

Sustinute de tehnologii avansate de turnare/modelare, lentilele asferice elimina constrangerile de marime si imbunatatesc performantele optice fata de lentilele sferice pentru sisteme supraveghere video cctv.

 

Sisteme supraveghere video - lentile cu corectie IR

Camerele de supraveghere video de tip Day&Night opereaza in mod normal in zonele apropiate luminii infrarosii pe timp de noapte, acestea realizand imagini defocalizate in cazul folosirii unor lentile conventionale. Producatorii de lentile au dezvoltat in timp noi tehnologii in materie de lentile pentru sisteme de supraveghere video si de securitate cctv. Lentilele cu corectie IR sunt realizate dintr-un material special care minimizeaza dispersia luminii, minimizarea avand  loc la orice lungime de unda a luminii.

Prin urmare refocusarea nu este necesara atunci cand este utilizata cu iluminare in infrarosu. Cu ajutorul acestei lentile se realizeaza o focalizare perfecta in acelasi plan, atat pentru lumina vizibila cat si pentru lumina IR, in conditii de iluminare normala si de iluminare IR fiind perfecte pentru sisteme de securitate cctv cu camere supraveghere video exterior.


 

333