Camere supraveghere video recorder H.264

Camere supraveghere video recorder H.264

Standardul de compresie H.264 la videorecordere dvr

H.264 este un standard de codare video digitala a sistemelor de supraveghere video care se remarca printr-o rata de compresie ridicata fiind larg utilizata la videorecordere digitale dvr . 

 

Principiul de inregistrare a imaginilor transmise de camere supraveghere video 

Volumul de date trimis de camerele de supraveghere video poate fi redus prin diferite metode de codare. Metoda cea mai folosita este inlaturarea informatiei care ramane neschimbata de la un cadru la altul, lucru care are un impact major in cantitatea si calitatea imaginii codate procesate de sistemele de supraveghere video prin videorecordere digitale dvr. 

In standardul H.264 cadrele captate sunt comparate cu cadrul de referinta si doar pixelii care si-au schimbat valoarea vor fi codati si transmisi spre inregistrare.

Comparativ cu standardul de inregistrare H.264, sistemele de supraveghere video cu videorecorder cu codec MJPEG codeaza si transmit toata imaginea, cadru cu cadru, volumul de informatie fiind considerabil marit.

 

 

Inregistrare cu videorecorder cu codec MJPEG vs MPEG-4 vs H.264

Avantaje inregistrare cu dvr cu codec MJPEG

1.  Standardul este potrivit pentru inregistrare cu videorecorder digital dvr la camere de supraveghere video cu rezolutie inalta.

2. Se obtine o calitate superioara a imaginii inregistrate.

3. Suporta un numar mare de camere supraveghere video la care inregistrarea si vizualizarea se poate face pana la 30 fps ( timp real ).

4. Decompresie buna si intarzieri mici la vizualizarea imaginilor video inregistrate cu videorecorder digital dvr.

5. Suporta detectie la miscare si analiza imaginilor transmise de camere de supraveghere video.

Principalele dezavantaje a sistemelor de supraveghere video dotate cu videorecordere dvr cu standardul MJPEG sunt necesitatea unui spatiu de stocare mare, dar si a unei latimi de banda larga.

 

Avantaje inregistrare cu videorecorder cu compresie MPEG-4

1.  Standardul realizeaza o compresie mult mai buna a imaginilor captate de dvr de la camere de supraveghere video si poate sa mentina rata de transfer constanta.

2. Permite sincronizarea audio - video a semnalului transmis de camere supraveghere video cu audio.

3. Permite streaming pentru vizualizare generala a imaginilor sistemului de supraveghere video.

Calitatea imaginii stocate de videorecordere dvr este mai scazuta comparativ cu MJPEG. Standardul nu este conceput pentru analiza video si nu este potrivit pentru camere de supraveghere video megapixel. MPEG-4 prezinta o decompresie mai ridicata si intarzieri mai mari.

Avantaje inregistrare cu videorecorder digital dvr cu H.264

1. Este standardul cu cea mai buna compresie a imaginilor transmise de camere de supraveghere video si inregistrate cu videorecorder digital dvr h264.

2. Nu necesita o banda larga de transfer, iar spatiul de stocare este redus.

3. Permite o rata de transfer constanta si sincronizare audio - video pentru camerele de supraveghere video cu audio.

4. H.264 este conceput pentru vizualizarea si inregistrarea imaginilor de la camere de supraveghere video in timp real cu videorecorder digital dvr h264. Prezinta un protocol de flux performant.

 La fel ca predecesorul sau MPEG-4, standardul H.264 are probleme la stocare in cazul sistemelor mari (fragmentare) si intarzierile sunt mai mari.

 

 

 

Concluzii

Odata cu aparitia standardului H.264, MPEG-4 a pierdut dramatic din popularitate si din aplicabilitate pentru sisteme de supraveghere video si videorecordere digitale dvr.

Daca se doreste sincronizare audio & video, atunci H.264 este solutia ideala pentru camere supraveghere video cu audio.
 
H.264 a devenit in scurt timp cel mai utilizat standard pentru videorecordere digitale dvr si se regaseste in majoritatea dispozitivelor de supraveghere video de pe piata la ora actuala.
333